Защо Се Използват Гръдни Силиконови Импланти?

 

  •  Гръдните Импланти Се Поставят По Две Причини:
  1. Реконструктивна – да се реконструира гърдата след мастектомия (хирургично отстраняване на гърдата, прилагано за лечение на рак на гърдата).
  2. Козметична – за уголемяване на гърди или за промяна на формата им.

 

grudni-silikonovi-implanti

 

Силиконовите импланти, поставяни по чисто козметични причини не са достъпни чрез националната здравна служба и трябва да се заплатят по частен път. В България средната цена на частната хирургия на гръден имплантант е около 3,500. Ще трябва да вземете под внимание и разходите за консултации или необходимите последващи грижи.

Решението да си направите увеличаване на гърдите трябва да бъде информирано, като вземете предвид потенциалните рискове за здравето и финансовите разходи. Всяка една пластична хирургия крие своите рискове наред заедно с ползите от нея.

Вижте повече тук: http://www.yorkers.org/plastichna-hirurgia/

Ако обмисляте поставянето на гръдни импланти, добре е да се консултирайте предварително с вашия личен лекар и козметичен хирург за причините, вашите очаквания от операцията, самата процедура, както и потенциалните рискове.

Отделете малко време, за да разберете предварително колкото се може повече, за да не се чувствате притиснати да вземете решение. Прочетете повече и помислете добре, преди да пристъпите към поставяне на силикон в гърдите си.

 

  • Какви Са Видовете Силиконови Импланти И Какви Са Цените Им?

Гръдните импланти са изкуствени (протезни). В България обикновено се използват два вида от тях:

  1. Импланти с течност, гел или твърда форма, подобна на пластмаса
  2. Импланти с физиологичен разтвор

 

Всеки тип има и предимства и недостатъци, въпреки че повечето жени избират силиконови гърди. Те обикновено имат продължителност на живот от 10 до 15 години, след което може да се наложи смяна. Цените за силиконовите гърди варират в зависимост от големината и качеството им.