Какво е Ринопластика и Каква е Нейната Цена?

 

rinoplastika-operaciq-nosa

 

Най-простичко обяснено ринопластиката е подлагането на пластична операция на носа с цел корекцията му или просто разкрасяване. Желаният краен ефект от пациентите е постигането на един по-добър външен вид и повишаване на самочувствието.

В днешно време корекции на носа се правят на много места по земното кълбо а цените за операциите са в зависимост от жизнения стандарт в дадената страна.

 

Ринопластиката подобрява хармонията на лицето и пропорциите на носа. Тя може да коригира увредено дишане, причинено от структурни дефекти в носа.

 

Ринопластиката Може Да Промени:

 • Размера на носа по отношение на баланса на лицето
 • Ширината на носа, моста или размера и разположението на ноздрите
 • Профила на носа с видими гърбици или вдлъбнатини
 • Нос, който е уголемен или подут, увиснал, обърнат или окачен
 • Ноздри, които са големи, широки или обърнати
 • Асиметричен нос

 

Ако желаете по-симетричен нос, имайте предвид, че в известна степен лицето на всеки е асиметрично. Резултатите може да не са напълно симетрични, въпреки че целта е да се създаде баланс на лицето и правилна пропорция.

 

Каква е Цената на Ринопластиката?

Средната цена на ринопластиката е $3.000, според статистиката на Българското общество на пластичните хирурзи за последната година.

Разходите за ринопластика може да се различават значително. Средната такса, посочена по-горе не включва анестезия, операционна зала, съоръжения или други свързани с тях разходи.

Таксата на хирурга ще се основава на неговия опит и географското разположение на клиниката.

 

Разходите може да включват:

 1. Такси за анестезия
 2. Разходи за болница или хирургични съоръжения
 3. Медицински изследвания
 4. Следоперативни облекла
 5. Предписания за лекарства
 6. Хирургична такса

 

При избора на пластичен хирург за ринопластика, не забравяйте, че опита на хирурга и вашето доверие в него са също толкова важни, колкото и крайната цена на операцията.